Tüm talep ve istekleriniz için satış ofislerimizden, çağrı merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Geri Dön

Patron Mutfakta Konuğu Mehmet Çankaya

Karmod 21.07.2022
Patron Mutfakta Konuğu Mehmet Çankaya

Karmod’un sektör liderliğine giden yol ve markalaşma sürecindeki yaşanan önemli tecrübeler bu videoda. Zirve hedefi olanlar bu videoda takip etmeleri gereken yolla ilgili önemli izler bulacak.

Unutmamak lazım ki başarı kazanmış her tecrübe zirve yolunda çok önemli işaret taşıdır. Tıpkı bir kutup yıldızı gibi. Başarıya giden yolda sıkça yaşanan stres ve problemlere ışık olur, yol gösterir. Doğru yönde yol alınır karanlıklar aydınlanır.   

İşte bu videodaki iş insanı Mehmet Çankaya’nın tecrübeleri de böyle. Başarıyı arzulayanlara geceleyin karada kutup yıldızı, deryada deniz feneri gibi önemli yol gösteren tecrübelerle dolu.

Mehmet Çankaya, 1986 yılından bugüne Karmod'u prefabrik yapı sektörünün lideri konumuna getiren sürecin başlangıcına şahitlik etti. Özellikle 90’lı yılların başından itibaren firmanın büyümeye yönelik kararlarında söz sahibi oldu, önemli katkı sağladı. Ticari hayatta Türkiye genelinde yaşanan ekonomik badireleri o da yaşadı. 24 Nisan kararlarını getiren 1994 ekonomik krizinde zor şartlarda nasıl ayakta durulacağını tecrübe etti. Bu süreçte genç yaşına rağmen Karmod’u adeta açık denizde engin dalgalarla boğuşan bir gemi kaptanı gibi idare etti. Yaşanan bu tecrübe 2001 krizini de en iyi şekilde atlatılmasına katkı sağladı.

Türkiye özelinde yaşanan bu krizlerden edindiği en büyük tecrübe onda yurtdışı pazarlara açılma fikrini oluşturması oldu. Artık Karmod ürünlerini sadece Türkiye değil dünya kullanacaktı. O zamanki dar imkanlarla yılmadı, çekinmedi ihracat nasıl yapılır öğrendi. Büyük küçük demeden herkesten ihracat konusunda bilgiler aldı, sordu soruşturdu fikirler edindi.

O dönemde ilk kez ismi duyulan internet sitesiyle Karmod’u tanıştırdı. Belki de internet sitesinde İngilizce dilde yayın olan Türkiye’nin ilk sitelerinden biriydi. Daha sonra kısa zaman içerisinde Fransızca, Arapça ve Rusça dilleri web sitesine eklendi. Siteyle beraber firma içerisinde Dış Ticaret Birimi oluşturuldu. İhracat eğitimleri alındı, ülke ülke satın alma analizleri yapıldı. Bu çalışmalar meyvesini verdi ve bu gün Karmod 120’yi aşkın ülkede yapıları bulunan güçlü bir marka oldu.

Mehmet Çankaya, TV Net televizyonunda konuk olduğu ‘Patron Mutfakta’ programında yaşadığı tecrübeleri anlattı. Başarıya giden yolda önemli noktalara değinerek deneyimlerini not düştü. Mehmet Çankaya’nın ilk gün heyecanını hiç kaybetmeyen coşkulu anlatımıyla Türkiyemiz'in geleceği genç yatırımcı adaylarına ufuk açıcı tavsiyeleri bu yayında. Mutlaka izlemenizi öneririz.

Biz Sizi Arayalım

Size daha iyi hizmet verebilmek için kuramsal ve özel mimari planlarınız, projeleriniz ve ürün şartnamenizle ilgili soru ve detayları info@karmod.com mail atarsanız en kısa zamanda talebinize hızlı dönüş yapılacaktır.

Projelerimiz

İşimiz Bu

Dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar, müşterilerimizin dünyanın yeni teknolojisi ile üretilen hazır yapı sektörüne ulaşmalarını sağlıyoruz. Proje üretim ağı takibince sizler için değer katan teknoloji ve yenilik, esnek ticari modeller ve akıllı tedarik zinciri çözümleri aracılığıyla güvenilirliği garanti ediyoruz.

Keşfet

Büyük Projelerimiz