Tüm talep ve istekleriniz için satış ofislerimizden, çağrı merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Geri Dön

10.000 TL Prefabrik Evler, 10.000 TL Prefabrik Ev Olur mu?

Karmod 24.10.2022

10.000 Tl Prefabrik Evler

10.000 TL prefabrik evler satın alma arzusu özellikle dar gelirli vatandaşlarımızda bir umut olarak hep canlılığını koruyor. Peki gerçekte 10.000 TL fiyatlarla prefabrik ev sahibi olmak mümkün mü bunun üzerinde durmakta yarar var. Kuşkusuz pandemi sürecinin de etkisiyle dünyada tedarik zincirlerinde ciddi daralmalar yaşandı. Çok sayıda hammaddenin maliyetleri beklenmedik şekilde arttı. Fiyat artışı bazı kalemlerde 2 ila 4 katı kadar artış gösterdi. Bu yükseliş inşaat yapı malzemelerini de derinden etkiledi. Çok sayıda malzeme kaleminde ciddi artışlar yaşandı. Özellikle betonarme sisteminin temel malzemeleri olan çimento ve demir fiyatlarında tahmin edilemeyecek oranda artış yaşandı. Tabi bu artışlardan prefabrik ev fiyatları da nasibini aldı.

Hazır yapı sektöründe 2008 – 2019 yılları aralığında 10.000 TL prefabrik ev bulmak son derece kolaydı. 2+1 hatta 3+1 prefabrik evler bile bu dönemde rahatlıkla satın alınabiliyordu. Ancak bu süreçten sonra yukarıda sıraladığımız nedenlerle 10.000 TL’ye ev bulma imkanı kalmadı. Bu süreçte şu an için en makul konut modeli 28 m2 hobi ev olarak adlandırılan model. Hobi evle birlikte 64 ve 82 m2 2+1 ile 100 m2 3+1 prefabrik evler kampanyalı fiyatlarla müşteri beğenisine sunulmaktadır.

10.000 TL Prefabrik Ev

10.000 TL Prefabrik Ev Modelleri

Maliyeti belirlemede prefabrik ev modelleri kadar üretim kalitesi de son derece önemli. Yapı modelini yakından tanımayan müşterilerin düştüğü temel hata fiyat kıstası. Tabi ki aynı nitelikte iki ürün fiyat olarak mukayese edilmeli ve buna göre satın alma kararı verilmeli. Ancak fiyat kıyaslaması bir çok durumda yanıltıcı olabilmektedir. Her sektörde olduğu gibi prefabrik ev sektöründe de üretimler kaliteyi belirleyen teknik özelliklerle ayrışıyor. Örneğin 2+1 aynı metrekare bir konutta yapı güvenliği uygulamaları, taşıyıcı sistemde kullanılan metal kalınlıkları, duvar blokları özellikleri maliyeti doğrudan etkiler. 1,2 kalınlık yerine 0,8’in kullanıldığı kalınlık maliyet açısından farklıdır. Bu fark doğal olarak fiyata yansır. Bundan dolayı aynı plan özelliğindeki iki ayrı prefabrik evi fiyat açısından kıyasladığınızda kolaylıkla yanılırsınız. Prefabrik ev satın alma aşamasında fiyatla birlikte firmanın yetkinliği, üretim kalitesi, müşteri memnuniyet profili gibi referanslara bakmanız doğru kararı verebilmeniz adına son derece isabetli olacaktır.

10.000 Tl'ye Prefabrik Ev Bulabilir Miyim?

Yukarıda da vurguladığımız gibi günümüzde 10.000 TL’ye prefabrik ev bulma imkanı bulunmamaktadır. Bu tarz aldatıcı rakamlarla fiyat vererek adete düşük fiyatı satış argümanına dönüştüren firmalardan uzak durmanızı öneririz. Şayet birikiminiz sınırlı ve bu dar bütçe imkanlarıyla ev sahibi olmak istiyorsanız her zaman için prefabrik ev fiyatlarının avantajlarla dolu olduğunu vurgulayalım. Müstakil konutta klasik betonarme modeline göre fiyat açısından en az yüzde 30 daha avantajlı. Prefabrik evin bir diğer avantajı da üretim ve kurulum süreci. İnşa süreçlerini diğer klasik yapı modellerine göre yüzde 70 oranında azaltıyor. Günler içerisinde prefabrik eve sahip olmanız mümkün. 

En ekonomik fiyatla uzun ömürlü ve güvenli ev sahibi olmak isteyenler için konteyner ev modelini rahatlıkla önerebiliriz. Konteyner evlerin kullanıma hazır konseptiyle aynı gün yaşam başlıyor. Türkiye’nin neresinde olursanız olun dilediğiniz yere tek araçla sevk kolayca sevk ediliyor. Arastan indirilir indirilmez oturumunuza hazır hale geliyor. Elektrik ve su tesisat sistemini devreye almak için şebeke bağlantılarını yaptırmanız yeterli. Enerji bulunmayan yayla gibi kullanım yerlerinde yapıla rüzgar veya güneş enerji sistemleri entegre edilebiliyor. Temiz su için su depoları ile atık sistemine septik tank bağlantısı yapılabiliyor. Uygun maliyetli bütçenize özel prefabrik ve konteyner ev fiyatları için satış ofislerinden güncel fiyatları edinebilirsiniz.

Biz Sizi Arayalım

Size daha iyi hizmet verebilmek için kuramsal ve özel mimari planlarınız, projeleriniz ve ürün şartnamenizle ilgili soru ve detayları info@karmod.com mail atarsanız en kısa zamanda talebinize hızlı dönüş yapılacaktır.

Projelerimiz

İşimiz Bu

Dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar, müşterilerimizin dünyanın yeni teknolojisi ile üretilen hazır yapı sektörüne ulaşmalarını sağlıyoruz. Proje üretim ağı takibince sizler için değer katan teknoloji ve yenilik, esnek ticari modeller ve akıllı tedarik zinciri çözümleri aracılığıyla güvenilirliği garanti ediyoruz.

Keşfet

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız