Tüm talep ve istekleriniz için satış ofislerimizden, çağrı merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Geri Dön

İnşaat Sektörünün Büyük Projeleri Prefabrik Yapılarla Yükseliyor

Karmod 22.07.2022
İnşaat Sektörünün Büyük Projeleri Prefabrik Yapılarla Yükseliyor

İnşaat Firmaların Projelerin de Karmod Prefabrik Yapı Var

İnşaat kelimesi Arapça’dan Türkçe’ye geçmiştir. Bizdeki tam karşılığı yapı kelimesidir. Belli bir mekan ya da bölgede kapalı veya açık yaşam – hareket mekanlar oluşturma işine inşaat denilmektedir. Günümüzde çok daha komplike bir sektörü ifade eden inşaat denildiğinde bir çok yapı projesi bu tanımın içine girmektedir. Ev inşaatı, toplu konut inşaatı, alışveriş merkezi inşaatı, kavşak inşaatı, yol inşaatı, metro inşaatı, hava alanı inşaatı, spor tesisi inşaatı, fuar alanı inşaat ı, şantiye yapısı inşaatı, tünel inşaatı, köprü inşaatı, hava alanı inşaatı, demir yolu inşaatı, baraj inşaatı, su kanalı inşaatı gibi saymakla bitmeyen geniş bir sektörün adıdır inşaat.

Betonarme yapıların uzun süren imatat aşaması ve depreme karşı taşıdığı büyük risk göz önünde bulundurulduğunda prefabrik inşaat modeli büyük avantajlar içermekte ve sunmaktadır. Betonarme binalar modeli gereği beton kullanımı, tuğla kullanımı, sıva kullanımı gibi benzeri süreçleri gerektirdiğinden imalat süreci uzun zaman dilimlerini almaktadır. Ülkemizin bir çok noktasında hazır beton imkanının olmadığını da göz önüne alırsak betonarme binaların üretim süreci daha da çetrefilli hale gelmektedir. Beton santralinin yakın olmadığı ilçe ve köylerde bu nedenle betonarme binalar geleneksel beton karma sistemiyle gerçekleştirilmektedir. Bu durum da sağlıklı bina yapımına engel olmaktadır. Ayrıca betonarme binaların her üretim aşamasında çok farklı alanlarda usta ve yetişmiş eleman ihtiyacı doğmaktadır. Beton ustası, demir ustası, tuğla örme ustası, elektrik tesisat ustası, su tesisat ustası, ısıtma ve soğutma tesisat ustası, sıva ustası, percere ustası, kapı ustası, çelik kapı ustası, çatı ustası gibi bir çok alanda usta ihtiyacı vardır. Bu durum betonarme binaların işçilik maliyetlerini tahmin edilemez boyutta artırmaktadır. Ayrıca her durumda binada kullanılacak malzeme adet ve miktarı dengeli hesaplanamadığından, tuğla, beton, kiremit, kum, çimento, elektrik ve su tesisat malzemeleri vb. ürünlerin israf derecesine varan oranda satınalınması yapılmaktadır. 

İnşaat sektöründe yaygın olarak kullanılan betonarme modelinin bu çıkmazlarına önemli bir alternatif olarak prefabrik evler ve konutlar yer almaktadır. Prefabrik yapı sektöründe Karmod lider markalardandır. Karmod modern tesislerinde kaynaksız vidalı sistem teknoloji kullanarak modern prefabrik yapılar inşa etmektedir. Karmod prefabrik inşaat onaylanan projeyi bilgisayar ortamıyla fabrika bant üretim sistemine göndererek güvenli, uzun ömürlü, tam malzeme kullanımıyla prefabrik evler ve prefabrik yapıların üretimini gerçekleştirmektedir. Ön üretimi tamamlanan prefabrik yapılar kamyon veya tırla kurulum yerine sevk edilmektedir. Kurulum alanına sevk edilen Karmod prefabrik yapı uzman ekiplerimizce yerinde kısa sürede kurulum yapılmaktadır. Karmod prefabrik evlerin planları uzman mimar ve mühendisler kontrolünde hazırlanarak üretilmektedir. Estetik ve fonksiyonel kullanımda plana sahip Karmod prefabrik yapılar inşaat sektöründe önemli bir ihtiyacı karşılamaktadır. Karmod prefabrik evlerin en önemli özelliği yüksek kalitede uzun ömürlü olarak üretilmesidir. Esnek yapısıyla prefabrik evler ve konutlar depremde esneyerek yıkılma yapmaz. Betonrme binalar ise esnek olmayan kırılgan yapısıyla deprem esnasında daha fazla hasara neden olmaktadır. Karmod prefabrik yapıların bir diğer önemli avantajı ise anahtar teslimi olarak teslim edilmesidir. Bina büyüklüğüne göre ön üretimiyle beraber binanın montaj yapılarak müşterilerimize teslimatı 10 – 15 gün gibi kısa bir sürede gerçekleştirilmektedir. Karmod prefabrikin üretim süreçlerinde duvar, çatı, kapı, pencere, su ve elektrik tesisatı gibi alanlarda usta ihtiyacı olmadan müşteriye hazır takdimi önemli avantajlarından birini oluşturur.

Biz Sizi Arayalım

Size daha iyi hizmet verebilmek için kuramsal ve özel mimari planlarınız, projeleriniz ve ürün şartnamenizle ilgili soru ve detayları info@karmod.com mail atarsanız en kısa zamanda talebinize hızlı dönüş yapılacaktır.

Projelerimiz

İşimiz Bu

Dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar, müşterilerimizin dünyanın yeni teknolojisi ile üretilen hazır yapı sektörüne ulaşmalarını sağlıyoruz. Proje üretim ağı takibince sizler için değer katan teknoloji ve yenilik, esnek ticari modeller ve akıllı tedarik zinciri çözümleri aracılığıyla güvenilirliği garanti ediyoruz.

Keşfet

Büyük Projelerimiz