Tüm talep ve istekleriniz için satış ofislerimizden, çağrı merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Geri Dön

Karmod “Sıfır Atık Belgesi” Aldı

Karmod 21.07.2022
Karmod “Sıfır Atık Belgesi” Aldı

Katı atık yönetimi ve kaynağında ayrıştırma konularındaki başarısıyla Karmod’a İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından Sıfır Atık Belgesi verildi. Karmod, sıfır atık yönetimiyle çevre değerlerinin korunmasının amaçlandığı bu projede ilk belge alan firmalar arasında yer aldı.

Mehmet Çankaya: ‘’Sıfır atıkla sürdürülebilir çevreye hep destek, tam destek.’’

Belgelendirme süreci ve belgenin alınmasıyla ilgili Karmod Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Çankaya değerlendirmelerde bulundu. Sürdürülebilir çevre yönetimi için Karmod olarak en iyi katkıyı verme arzularını vurgulayan Mehmet Çankaya atık ayrıştırmasının henüz kaynağında atık oluşurken gerçekleştirdiklerini belirtti. Çöp yönetim sisteminin ilk aşamada bir maliyet getirse de İsrafın önlenmesi, kaynakların daha verimli kullanılması açısından önemli olduğunu vurgulayan Çankaya şu değerlendirmelerde bulundu: ‘’Yönetim ve fabrika ofislerimizdeki atıkların yerinde ayrıştırılmasını içeren sıfır atık yönetimi sistemimizle sürdürülebilir çevreye hep destek, tam destek sağlamayı amaçlıyoruz. Bu hedefle atığın ayrışması için sıfır atık açısından henüz oluşum aşamasında  gerçekleştirme yönünde tedbirler aldık.’’

‘’Karmod tarafından oluşturulan sıfır atık yönetim sistemimizle fabrika ve ofislerimizde oluşan evsel atıklar, geri dönüşebilen cam, kâğıt, plastik, metal atıklar benzeri çok sayıda atık yönetmelik kapsamındaki uygun etiketli ve farklı renkli atık biriktirme ekipmanlarında biriktiriliyor. Burada biriken atıklar ana konteynerde sınıflarında depolanarak belirli aralıklarla çöp ayrıştırma sahalarına sevk ediliyor.’’

Sıfır Atık Sistemi Nasıl İşliyor?

Öncelikle Karmod’un almış olduğu Sıfır Atık Belgesi’nin temel amacı işyerlerindeki ofislerde çıkan tüm atıkların (soda şişesi cam ambalajı, kağıt, naylon, metal, evsel atık gibi) ayrıştırılarak özel alana yerleştirilmiş renkli çöp kutularında toplanmasının sağlanmasını içeriyor. Bu aşamada masa altlarında bulunan çöp kovaları tamamen kaldırılarak personelin bu özel renkli kutulara çöpleri atmaları sağlanıyor. Renkli ayrıştırılmış kutular dolduğunda sahada yer alan kapalı atık konteyneri içerisine aktarılıyor. Bu aşamada da çöplerin ayrışımının devamına azami özen gösteriliyor. Büyük konteyner dolduğunda belediye atık dönüşüm araçları ile dönüşüm istasyonuna transfer edilmektedir.

Bu sistemle geri dönüştürülebilir tüm atıklar doğaya atılma riski taşımadan dönüştürülerek ekonomiye kazandırılıyor. Karmod sıfır atık yönetimiyle artık çöp kutusuz ofis olarak faaliyet gösteriyor. Ofislerinden çıkan atıkların tamamını ayrı toplayarak geri kazanıma gönderiyor. Ofis personelinin tamamı hem atık azaltma hem de ayrıştırma konusunda eğitim aldı. Karmod hem çevreyi koruyor hem de hammadde kullanımını azaltarak ekonomiye katkıda bulunuyor.

Sıfır Atıkla Ekonomiye Tam Destek

Yapılan araştırma ve uygulamalar şunu göstermiştir ki atıkları ayrıştırmada en iyi sistem onları henüz oluştukları noktada ayırmak. Bu ayrıştırma dönüşümü kolaylaştırarak kaynak israfını ortadan kaldırıyor. Atıkların ekonomiye tekrar kazanımını kolaylaştırıyor.

Dünya nüfusuyla birlikte yaşam standartlarındaki artış tüketimde de kaçınılmaz şekilde bir yükselişe yol açıyor. Bu durum doğal kaynaklar üzerindeki baskıyı artırırken çevresel dengenin bozulmasına yol açıyor. Artan ihtiyaçlara karşı sınırlı kaynaklar cevap veremez hale geliyor. Bu durum göz önüne alındığında, doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır. Bu nedenledir ki son yıllarda tüm dünyada sıfır atık uygulama çalışmaları hem bireysel hem kurumsal bazda yaygınlaşmaktadır.

Sıfır Atık Yönetimi Neler Kazandırır?

  • Kaynakların en iyi verimlilikte kullanımının artması,
  • Temiz ortam kaynaklı olarak personel performansın artması,
  • İsrafın önüne geçildiğinden maliyetlerin azaltılması,
  • Çevresel risklerin azalmasının sağlanması,
  • Çevre koruma bilincinin kurum bünyesinde gelişmesine katkı sağlandığından çalışanların “duyarlı tüketici” duygusuna sahip olma bilinci kazanması,
  • Ulusal ve uluslararası pazarlarda kurumun “Çevreci” sıfatına sahip olmasının sağlanması, bu sayede saygınlığının artması.

Biz Sizi Arayalım

Size daha iyi hizmet verebilmek için kuramsal ve özel mimari planlarınız, projeleriniz ve ürün şartnamenizle ilgili soru ve detayları info@karmod.com mail atarsanız en kısa zamanda talebinize hızlı dönüş yapılacaktır.

Projelerimiz

İşimiz Bu

Dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar, müşterilerimizin dünyanın yeni teknolojisi ile üretilen hazır yapı sektörüne ulaşmalarını sağlıyoruz. Proje üretim ağı takibince sizler için değer katan teknoloji ve yenilik, esnek ticari modeller ve akıllı tedarik zinciri çözümleri aracılığıyla güvenilirliği garanti ediyoruz.

Keşfet

Büyük Projelerimiz