Tüm talep ve istekleriniz için satış ofislerimizden, çağrı merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Geri Dön

Şantiye Şefleri Yönetmeliği 2023 Hayırlı Olsun

Karmod 30.11.2022
Şantiye Şefleri Yönetmeliği 2023 Hayırlı Olsun

Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Özellikle Şantiye Şeflerinin görev yükünü azaltmaya yönelik yeni düzenlemelerin getirildiği yönetmelik ülkemiz için hayırlı olsun.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca hazırlanan ve Resmi Gazete'nin dünkü sayısında yayımlanan "Şantiye Şefleri Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik"e göre, bina inşaatlarında planlama, denetim ve organizasyon gibi şantiye şefliği hizmetlerinde genel bir iyileştirme yapıldı.

Yeni yönetmeliğe göre şantiye şeflerinin aynı anda üstlenebilecekleri iş miktarı, işin büyüklüğüne göre düzenlenecek.

Şantiye Şeflerine Konforlu Prefabrik Konteyner Ofisler

Her ne kadar yeni yönetmelikle Şantiye Şeflerine yönelik önemli iyileştirilmeler yapılsa da zorlu şantiye ortamları bu alanda görev alan mühendisleri doğrudan etkiliyor. Karmod olarak şantiye yapılarındaki uzmanlığımızı Şantiye Mühendislerine özel hazırladığımız prefabrik ve konteyner yapı çözümlerimizle konfora dönüştürüyoruz.

Prefabrik Yapılar Şantiye Şefinin En Büyük Yardımcısı

Şantiye şeflerinin çalışma usulüne dair yönetmeliğin 7. Maddesinde “Şantiye şefinin yapım işine dair görevi, yapı ruhsatının alınmasından itibaren başlayıp yapı kullanma izin belgesinin alınması ile son bulur.” denilerek uzun bir süreci kapsayan çalışma süresi vurgulanır. Yönetmeliğin 8. Maddesinde de “Şantiye şefi, yapı müteahhidi adına, yapım/yıkım işinin ruhsata ve ruhsat eki etüt ve projelere uygun olarak gerçekleştirilebilmesi için gerekli olan inşaat ve iş organizasyonunu sağlamak, mevzuatın öngördüğü her türlü tedbiri almak, uygulamak ve uygulatmakla sorumludur.” denilerek Şantiye Şefinin ağır yükü bir anlamda vurgularmıştır.

Karmod şantiye şeflerinin zorlu saha şartlarında en iyi görev yapabileceği zindelik veren çalışma ortamlarıyla prefabrik ofisler üretiyor. Prefabrik ofisleriyle şantiye şefi mühendislere sakin çalışma alanları hazırlarken onlara özel konteyner yatakhane binalarıyla da ev konforu sunuyor. Gündüzleri prefabrik şantiye ofisinde konforla çalışan şantiye şefi uzun mesai zamanlarında konteyner yatakhanede evdeki rahatı yakalıyor. Konteyner yatakhane yüksek yalıtımı ve kullanım ergonomisiyle mühendislerin şantiyedeki evi oluyor.

Şantiye Şefine Özel Prefabrik Çalışma Ofisi

Şantiyede mühendis olmak kolay değil. Hele bir de Şantiye Şefiyseniz. En yüksek sorumluluklar şantiye şefi olarak sizin üzerinde demektir. Yazın sıcağı, tozu toprağıyla, kışın soğuğu, çamuru çalışma ortamını iyice güçleştirir şantiyede. Karmod uzmanlığıyla üretilen prefabrik ofisler şantiye zorlu çalışma koşullarına özel tasarlandı. Projenin en başından sonuna kadar zorlu koşullarda görev alan Şantiye Şefleri, Karmod prefabrik ofislerde çalışmaktan çok mutlu. Zorlu şartlardaki koşullara özel kullanım ergonomisi, sıcak ve soğukta iklimlendirme kolaylığı Karmod prefabrik şantiye ofislerinde bir arada. Prefabrik ofiste çalışmak kolaylaşıyor Şantiye Şefleri ve tüm mühendisler konfora kavuşuyor.

Şantiye Şeflerine Özel Konteyner Yatakhane

Karmod uzmanlığıyla Şantiye Şeflerinin kullanımına özel tasarlanıp üretilen yapılardan biri de konteyner yatakhane binaları. Karmod yeni nesil konteyner duvardan çatıya tamamen sandviç panel sistemle üretiliyor. Yazın yakıcı sıcağı kışın yüz buruşturan soğuğu konteyner yatakhanede bahara dönüşüyor. İklimlendirme enerji tasarrufuyla proje sahiplerine kazandıran Karmod konteyner yatakhane Şantiye Şeflerine ev konforunu yaşatıyor. Yatakhaneli modellerin yanı sıra içerisinde tuvalet ve duş ünitesiyle birlikte mini mutfaklı çok sayıda model şantiye mühendislerinin rahatına özel.

Biz Sizi Arayalım

Size daha iyi hizmet verebilmek için kuramsal ve özel mimari planlarınız, projeleriniz ve ürün şartnamenizle ilgili soru ve detayları info@karmod.com mail atarsanız en kısa zamanda talebinize hızlı dönüş yapılacaktır.

Projelerimiz

İşimiz Bu

Dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar, müşterilerimizin dünyanın yeni teknolojisi ile üretilen hazır yapı sektörüne ulaşmalarını sağlıyoruz. Proje üretim ağı takibince sizler için değer katan teknoloji ve yenilik, esnek ticari modeller ve akıllı tedarik zinciri çözümleri aracılığıyla güvenilirliği garanti ediyoruz.

Keşfet

Büyük Projelerimiz