Tüm talep ve istekleriniz için satış ofislerimizden, çağrı merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Geri Dön

TOKİ Tarımköyler Projesi Nedir?

Karmod 23.01.2023

Kırsal bölgelerde yaşayan insanların geçim kaynaklarını geliştirmek ve yerel halkın iş görmede örgütlenmesi için geliştirilmiş yeni köy projesine ‘Tarımköyler’ denir. TOKİ tarafından geliştirilen proje ile köyde yaşayan insanların yurtiçi ve yurtdışında pazar değeri olan tarımsal ürünlerin üretilmesi, işlenmesi, bozulmadan depolanarak saklanması, kurulacak şirketler veya kooperatifler üzerinden pazarlanması amaçlanıyor.

Aynı zamanda üretim ve verimliliği geliştirici bilgi ve yüksek teknoloji yaratılmasına yönelik üreten köylüler oluşturulması ve atıl duran veya verimli kullanılamayan köy kaynaklarının devletin yönlendirmesi ve kamu imkanları çerçevesinde desteklenmesi hedefleniyor.

Tarımköy Evleri Nedir?

Büyük önem taşıyan Tarımköy projesinin sürdürülebilmesi için inşa edilen yeni evlere ‘Tarımköy Evleri’ denir.

Tarımköy Evleriyle Köy Mimarisi Gelişiyor

Tarımköy evleri projesiyle köylerdeki sosyal yaşamın iyileştirilmesi ve köy mimarisinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır. Yöresel mimarinin korunup yenilenmesi, köy halkının yerinde iskanı ile sağlıklı yaşanabilir konutlara kavuşturulması hedeflenmektedir.

Tarımköy Şehirlere Göç Yerine Köye Dönüşü Teşvik Edecek

Özellikle 80’li yıllardan bugüne Türkiye nüfusu köyden kente çok yüksek oranda göç verdi. TOKİ Tarımköy Evleri projesinin temel amacı bu göçü bir nebze de olsa durdurabilmek. Kültürel dokuyu bozmadan kent merkezlerinde bulunan alyapı imkanlarını, yeni evleri ve sosyal tesisleri köylere götürülmesi projenin önemli hedefleri arasında.

Tarımköy projesinin en önemli katkısı şehre göçün önlenmesi olacak. Endüstriyel tarım imkanlarıyla köye dönüş cazip hale gelecek. Köylerin gelişimine yönelik hizmet sunan kurum ve kuruluşların mevcut imkanlarını bir araya getirilerek iş birliği geliştirilip güçlendirilecek. Mevcut kaynakların daha verimli kullanımı sağlanacak.

Tarımköy Projesi Nasıl Uygulanıyor?

TOKİ ve Afet İşleri Genel Müdürlüğü’nün işbirliği sonucu, baraj ya da benzeri altyapı projelerinin inşası için arazileri istimlak edilmiş olan köylüler için yeni yerleşim yerleri oluşturulacak. Yeni yaşam alanlarının üretiminde köylülerin daha önce gerçekleştirdiği tarım ve hayvancılık faaliyetlerine uygunluk dikkate alınacak.

Tarımköy Projesine Nasıl Başvuru Yapılır?

Tarıkköy projesine ilgili ilin belediye veya valilik düzeyinde bulunan yetkili mercileri köy sakinlerinin imkanlarını iyileştirmek amacıyla TOKİ’ye başvuruda bulunabilirler. Başvurunun değerlendirilmesinde ekonomik ihtiyaçlar, ilgili yerin yakın gelecekte doğal afetten etkilenme riski gibi faktörler göz önünde bulundurulmaktadır. Bu kapsamda TOKİ’den konut başvurusunda bulunan vatandaşların sayısının yeterli olması durumunda proje inşaat sürecine geçilmektedir.

Tarımköy Evleri için Prefabrik Evler

Her yıl ülkemizde baraj inşaatı, madencilik gibi şartlarla birlikte köy yerleşim alanının heyelan, sel, deprem gibi tabi afet riskiyle karşı karşıya bulunması durumuna çok sayıda köy maruz kalıyor. Orman yangını gibi afetler sonunda da köylerdeki evlerin yok olduğuna üzülerek şahit oluyoruz. Tüm etkenler göz önünde bulundurulduğunda prefabrik evler hızlı üretim ve kısa sürede oturuma hazır kurulum avantajıyla Tarımköy evlerinin inşasına büyük kolaylık sunmaktadır. Uzun ömürlü, güvenli ve yüksek yalıtımlı prefabrik ev, Tarımköy projesi ihtiyacı duyan kırsal alanların inşası için belediye ve il özel idarelerince değerlendirilmelidir. Prefabrik ev modelinin kullanılmasıyla onlarca ev aynı ay içerisinde kurulum yapılarak tamamlanabilmektedir. Üstelik çok uygun konut proje bütçesi avantajlarıyla.

7 Maddede TOKİ Tarımköy Evleri Projesi

  • Tarımköy projesinden yararlanabilmek için nüfusu 40.000’in altında olan ilçelerde kaymakamlık veya belediye TOKİ’ye başvuruda bulunabilir.
  • Tarımköy projesi köyden kente olan göçe önemli alternatif getiriyor. Hatta tersine göçe imkanlar hazırlıyor.
  • Tarımköy projesiyle dağınık durumdaki yerleşim alanları bir araya getiriliyor. Bununla birlikte mimari doku yenilenerek korunuyor. Vatandaşa tarıma elverişli arazilere daha etkin ve kolay şekilde ulaşması kolaylığı sunuluyor.
  • Tarımköy projesiyle hem evler inşa ediliyor hem de tarım alanları hazırlanıyor. Aynı zamanda yeni köy yaşam alanının tüm sosyal donatıları inşa ediliyor. Tarımköy evleri, alt yapı, sosyal tesis binaları, çevre düzeni ve çocuk parkı, yeni yollar inşa ediliyor.
  • Tarımköy projesiyle işleyecek toprağı bulunmayan çiftçi vatandaşlara tarım arazisi tashihi yapılıyor.
  • Projeyle orman alanları, çayır, meralarla birlikte su kaynaklarının da korunmasına büyük önem veriliyor.
  • Tarımköy projesi kapsamında üretilen evler heyelan, deprem, sel baskını gibi afetlere karşı korunaklı alanlara inşa ediliyor.

TOKİ’nin Tarımköy Projesi Kapsamında Tamamlan Projeler

Tarımköy projesi kapsamında TOKİ tarafından tamamlanan projeler;

  • Adana Yüreğir Buruk Köyü,
  • Afyon Çay,
  • Aydın İncirliova,
  • Bayburt Arpalı,
  • Bingöl Kiğı,
  • Erzincan Yaylabaşı,
  • Gümüşhane Kale,
  • Isparta Büyükkabaca,
  • Isparta Senirkent,
  • Van Yeşilköy,
  • Yozgat Çandır.

2023 TOKİ Tarımköy Projeleri Hangi İllerde?

TOKİ Tarımköy projesi kapsamında il belediyesi ve valiliğinin başvurusuyla gerçekleştiriliyor. Yapılan başvuruları değerlendiren TOKİ 2023 Tarımköy projelerinin hangi illerde olacağını belirledi. Bu kapsamda 2023 Tarımköy projesinin gerçekleştirileceği liste şu şekilde oluştu:

Bingöl Kığı Yazgünü Tarımköy Evleri Projesi

Proje kapsamında Umut İnş. Tic. Turz. San. Ltd. Şti. Tarafından 89 konut üretilecek.

Erzurum Aşağı Çat Tarımköy Evleri Projesi

Proje kapsamında Aşağı Çat 51 konut, Yukarı Çat 68 konut Yüklenici Pasin İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti. Tarafından toplam 119 konut üretilecek.

Yozgat Çandır Tarımköy Evleri Projesi ve Ticaret Merkezi

Proje kapsamında Metek İnşaat Teks. Turz. San. Ve Tic. Ltd. Şti. Tarafından 60 konut ve Ticaret Merkezinin inşası yapılacak.

Muğla Yeşilbağcılar Tarımköy Evleri Projesi

Proje kapsamında 127 Konut ve Sağlık Ocağı inşaatı C.C İnş. Turz. San. ve Tic. Limited Şirketi tarafından inşa edilecek.

Adana Merkez Kürkçüler Tarımköy Evleri Projesi

Proje kapsamında 97 Konut ile Ticaret Merkezi, İlköğretim, Cami, Şadırvan, Sağlık Ocağı kompleksi Alan içi İnş. İma. Taah. Turz. Teks. San. Tic. Ltd. Şti. & Yitaş Müh. İnş. Malz. Taah. Plan Proje Teks. Nak. Turz. Firmalarınca inşa edelicek.

Siirt Merkez Doluharman Köyü Tarımköy Evleri Projesi

Proje kapsamında 163 konutun inşası Saçarlar İnş. Taah. Tic. Ve San. Ltd. Şti. Tarafından gerçekleştirilecek.

Kahramanmaraş Türkoğlu Tarımköy Evleri Projesi

Proje kapsamında 119 konutla birlikte ilköğretim okulu, ticaret merkezi, cami Alaniçi İnş. İma. Taah. Turz. Teks. San. Tic. Ltd. Şti & Yitaş Müh. İnş. Malz. Taah. Plan Proje Teks. Yükleniciliğinde inşa edilecek.

Afyonkarahisar İli Çay İlçesi ve Susuz Beldesi Tarımköy Evleri Projesi

Proje kapsamında Çay ilçesinde 95 Adet, Susuz Beldesi’nde 44 Adet olmak üzere toplam 139 konut ve Ticaret Merkezi Karaalp İnşaat Tekstil Gıda Nak. San. Tic. Ltd. Şti. Tarafından inşa edilecek.

Şanlıurfa İli Halfeti İlçesi Argıl Beldesi Tarımköy Evleri Projesi

Proje kapsamında 148 Adet Tarım köy Konutu ve 1 Adet Ticaret Merkezi ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi Sağır İnş. Gıda Teks. Turizm San. Ve Tic. Ltd. Şti. Tarafından yapılacak.

Nevşehir İli Ürgüp İlçesi Karain Köyü Tarımköy Evleri Projesi

126 Adet Tarımköy Afet Konutu İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi Karamehmetoğlu İnş. Taah. San. Turz. ve Tic. Ltd. Şti. Tarafından yapılacak.

Erzincan İli Üzümlü İlçesi Bayırbağ Belediyesi Tarımköy Evleri Projesi

190 Adet Tarımköy Konutu İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı Birhan Yapı Petrol İnş. Teks. Gıda Sanayi Ve Tic. Ltd. Şti. Tarafından yapılacak.

Şanlıurfa İli Harran İlçesi Tarımköy Evleri Projesi

74 Adet Tarım köy Konutu, 1’er Adet Camii ve Şadırvan İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi Dida İnş. Müh. Mim. Taahhüt San. Ve Tic. Ltd. Şti. & Tuna İnş. San. Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı’nca yapılacak.

Erzincan İli Akyazı İlçesi Tarımköy Evleri Projesi

89 Adet Konut, 1 Adet Büfe İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi Şahinler İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti. Tarafından gerçekleştirilecek.

Afyonkarahisar İli, Sinanpaşa İlçesi Ahmetpaşa Beldesi Tarımköy Evleri Projesi

Proje kapsamında 100 Adet Tarımköy Tipi Konut ve 1 Adet 2 Dükkanlı Ticaret İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi N. Doğuş İnş. San. Ve Tic. Ltd. Şti. & Güngör İnş. Ve Doğ. Taah. Tic. San. Ltd. Şti. İş Ortaklığı tarafından gerçekleştirilecek.

Çanakkale Ayvacık Tarımköyler Evleri Projesi

Proje kapsamında Bektaş Köyü 20 Konut, Çamkalabak Köyü Çamiçi Mevkii 25 Konut Çamtepe Mevkii 28 Konut, Kızılkeçili Köyü 16 Konut, Yukarıköy Köyü 116 Konut Olmak Üzere Toplam 205 Afet Konutu Ensar İnş. Tic. Ltd. Şti. & Biroğlu İnş. Harf. Nak. Tur. İth. İhr. San. Ve Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı tarafından yapılacak.

Niğde İli Ulukışla İlçesi Kılan Mahallesi Tarımköy Evleri Projesi

Proje kapsamında 105 Tarımköy Konut ve 1 Adet 2 Dükkanlı Ticaret Merkezi İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi Seal İnşaat Ve Ticaret A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek.

Karaman İli Merkez İlçesi Bölükyazı Köyü Tarımköy Evleri Projesi

265 Adet Konut ve 1 Adet Cami İnşaatları ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi Tusan Yapı Malzemeleri Mühendislik İnşaat Harfiyat Nakliyat Sanayi Ve Ticaret A.Ş., Eniscan İnşaat Taahhüt Tic. Ltd. Şti. İş Ortaklığı tarafından inşa edilecek.

Bartın Kozcağız Şarköy Tarımköy Evleri Projesi

Proje kapsamında 102 Adet Tarımköy Konutu ve 1 Adet Ticaret Merkezi İnşaatları ile Altyapı inşaatları gerçekleştirilecek.

Biz Sizi Arayalım

Size daha iyi hizmet verebilmek için kuramsal ve özel mimari planlarınız, projeleriniz ve ürün şartnamenizle ilgili soru ve detayları info@karmod.com mail atarsanız en kısa zamanda talebinize hızlı dönüş yapılacaktır.

Projelerimiz

İşimiz Bu

Dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar, müşterilerimizin dünyanın yeni teknolojisi ile üretilen hazır yapı sektörüne ulaşmalarını sağlıyoruz. Proje üretim ağı takibince sizler için değer katan teknoloji ve yenilik, esnek ticari modeller ve akıllı tedarik zinciri çözümleri aracılığıyla güvenilirliği garanti ediyoruz.

Keşfet

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız