| Kullanım Amacı | Enerji Sahası Şantiye Ofis Yapıları |
| Yapı Modeli | Yeni Nesil Konteyner |
| Yapı Adedi | 1 Blok |
| Toplam Metraj | 168 m² |
| Proje Yılı | 2025 |
| Kullanılacak Bölge | Roseau / Dominica |
| Tamamlanma Zamanı | 9 Gün |
Karayipler’de ada ülkesi Dominica’da jeotermal enerji üretim projesi için saha konteyner ofis yapıları kurduk.
10 MW’lık jeotermal enerji projesi Dominica’nın ilk jeotermal enerji üretim kaynağı olması nedeniyle büyük öneme sahip.
Ülkenin elektrik ihtiyacı ve enerji güvenliği açısından büyük etki oluşturması beklenen jeotermal enerji sahası için konteyner ofisler hazırladık. Flatpack özellikte hazırlanan 12 ünite deniz yoluyla Dominica’ya sevk edildi. Limandan alınan yapılar ülkenin başkenti Roseau’da yer alan proje sahasına ulaştırıldı. Saha ekiplerimizce montajına başlanan 168 m2 büyüklükteki konteyner ofis binaları 9 günde kurulumu tamamlanarak teslim edildi.
Yeni nesil konteyner yapılarımız yapı güvenliği, kullanım ergonomisi ve saha kurulum hızıyla zamanla yarışan projelere büyük kolaylık sağlıyor. Günler içerisinde hazırlanan konteyner ofisler en iyi ergonomisiyle jeotermal enerji saha ekiplerine konforlu çalışma ortamları sağlayacak.
Karmod konteyner ofis yapıları enerji ve madencilik gibi zorlu üretim sahalarında güvenle kullanılıyor. Yüksek izolasyonuyla iklimlendirmede konfor yaşatıyor. Hızlı üretim ve uzun ömürlü kullanımıyla yatırım bütçelerine kazandırıyor. Konteyner yapılarımız mobil ünite yapısıyla madencilik ve enerji üretim sahalarında olabilecek yer değişikliklerine pratik çözüm sağlıyor. Üniteler vinç yardımıyla sahadaki farklı yerlere alınarak sökme takma yapılmadan tekrar kullanıma sunulabiliyor.
Şantiye ofisleri inşa ettiğimiz proje Domonika’nın ilk jeotermal enerji projesi olma özelliğine sahip. Üretim sahasında tüm jeotermal kuyuların delinme ve test işlemleri tamamlanmış bulunuyor. Enerji santral inşaatı 2025 yılında başlamış olacak. Enerjisinin yüzde 90’dan fazlasını ithal ettiği fosil yakıtlardan elde eden Domonika için yapılacak tesisin önemi çok büyük. Ülke elektrik üretiminin yüzde 70’e yakını düzel yakıttan elde ediliyor. Bu nedenle fosil üretimle arz edilen enerjinin maliyeti oldukça yüksek.
10 MW’lık jeotermal enerji projesi, ülkenin enerji maliyetlerinin azaltılmasına büyük katkı sağlayacak. Yeni inşa edilecek jeotermal tesis, Dominika’nın sürdürülebilir enerji hedeflerine ulaşmasında motor rolü üslenecek. Fosil yakıtlardan elde edilen maliyetli enerjiyi geride bırakarak elektrik üretiminde tamamen yenilenebilir kaynaklara geçişişin yolunu açacak.
Projenin yürütülmesi Dominika Jeotermal Kalkınma Şirketi (DGDC) tarafından gerçekleştirilecek. Söz konusu şirket Dominika Milletler Topluluğu (GoCD ) ile özel bir kuruluşun yer aldığı kamu-özel sektör ortaklığında faaliyet göstermektedir. Dominika 10 MW’lık bir jeotermal enerji projesinin inşası için Karayip Kalkınma Bankası (CDB), onayıyla 34,8 milyon dolar tutarında fon sağlandı.
K-CNS- BN: 00001863 / MN: 10002104
Dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar, müşterilerimizin dünyanın yeni teknolojisi ile üretilen hazır yapı sektörüne ulaşmalarını sağlıyoruz. Proje üretim ağı takibince sizler için değer katan teknoloji ve yenilik, esnek ticari modeller ve akıllı tedarik zinciri çözümleri aracılığıyla güvenilirliği garanti ediyoruz.
Keşfet