Tüm talep ve istekleriniz için satış ofislerimizden, çağrı merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.

Altın Madeni Saha Yapıları Abu Hamad

Kullanım Amacı Maden Çıkarma ve İşleme Sahası Binaları (Manub Madencilik)
Yapı Modeli Prefabrik Yapı
Yapı Adedi 150 Blok
Toplam Metraj 4000 m²
Proje Yılı 2020
Kullanılacak Bölge Abu Hamad, Gabgaba, Sudan
Tamamlanma Zamanı 175 Gün
Şu anda 65 misafir bu projeyi inceliyor

Abu Hamad Altın Madeni Bölgesine Dev Proje

Afrika kıtasının en büyük üçüncü altın üreticisi ülkesi Sudan’da 4 bin m2 büyüklükte dev şantiye binalarının kurulumunu tamamlayarak teslim ettik. Karmod iştiraki Precon öncülüğünde yürütülen proje kapsamında 150 ayrı binanın kurulumu gerçekleştirildi. Çöl ortamında zorlu şartlarda kurulum yapılan projenin tamamlanması  175 gün sürdü. Kurulumu yapılan binalar Abu Hamad bölgesinde faaliyet gösteren Manub Madencilik firmasınca altın çıkarma ve işleme tesisi olarak hizmet veriyor.

Altın Madeni işletmeciliği için örnek proje

Abu Hamad bölgesinde altın madeni çıkarma ve işletme tesislerinin ihtiyaçlarına özel projelendirilen prefabrik şantiye yapı grubunda tüm bina çeşitliliğine yer verildi. Altın madeni işletme ofisi, inceleme ve analiz laboratuvarları, teknik ofis binaları, işleme tesisleri, yatakhane ve yemekhane binaları, sosyal alanlar gibi tüm binalar projede yer aldı. Çamaşırhane, mescit, sağlık tesisi, revir, iş güvenliği ofisi tesiste bulunan diğer yapılar arasında. Duvar panelleri ve çatı sistemiyle yüksek yalıtıma sahip prefabrik yapılarla Abu Hamad’daki altın madeni çıkarma faaliyetleri oldukça kolaylaştı. Çöl ikliminin yaşandığı bölgede gündüzleri ofislerin serin ortamında çalışmak çok keyifli hale geldi. Akşamları da sert esen rüzgarlarda iyi yalıtımlı prefabrik yatakhanelerde konaklamak bir sonraki güne zindelikle uyanmak anlamına geliyor.

Altın çıkarmada modern teknolojiye geçiş

Bölgede inşa ettiğimiz yapılarla altın çıkarma ve işleme faaliyetleri modern tekniklerle gerçekleştirilmeye başlandı. Daha önceden ilkel yöntemlerle ve insan hayatına mal olan tekniklerle yapılan çıkarma faaliyetlerinden yeni tekniklere geçiş sağlandı. Geleneksel yöntemlerle altın çıkarmada kullanılan cıva, kurşun, arsenik ve kadmiyum gibi elementlerle çevresel etkisi tahrip edici toksik atıklar meydana çıkıyordu. Kontrolsüz ve denetimsiz şekilde kullanılan bu elementler toprakla beraber kasabanın hemen yakınından geçen Nil nehrine karışması kaçınılmazdı. Bölgede geleneksel metotlarla altın çıkarmanın yol açtığı çevresel tahribatlar akademik analizlerle ortaya konulmuştu. Geleneksel madenciliğin gerçekleştirildiği bölgeden alınan su, bitki ve toprak örneklerin üzerinde yapılan analizler bu metallerin konsantrasyonunun yüksek olduğunu göstermişti. Bu metallerin konsantrasyonu uluslararası kabul edilebilir seviyeleri aşmıştı. Bazı su numunelerindeki Cıva konsantrasyonu 2004 ppb Arsenik 14.23ppm, kurşun 1233ppm ve Kadmiyum 14.67ppm, toprakta Hg 3459ppb, As585.4, Pb592. Bölgede modern tesislerin hizmete girmesiyle çevre ve insan sağlığının korunmasında daha  güvenli tedbirlerin alınması sağlanmış oldu.

Sudan madenciliğinin merkezi Abu Hamad

Abu Hamad başkent Hartum’un kuzeydoğusunda Nil nehrinin sağ kıyısında yer alan bir kasaba. İçinden geçen demiryolu ile kasabanın başkente uzaklığı 555 km. Kasabanın içinden geçen Nil S şeklindeki kıvrımlarıyla doyumsuz manzaralar oluşturuyor. Afrika’nın altın zenginliğinde 3. ülkesi olan Sudan’ın madencilikteki temel kasabalarından biri Abu Hamad’dır. 2021’de çoğunluğu Abu Hamad bölgesinden olmak üzere Sudan genelinde 93 tonun üzerinde maden çıkartıldı.

Projelerimiz

İşimiz Bu

Dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar, müşterilerimizin dünyanın yeni teknolojisi ile üretilen hazır yapı sektörüne ulaşmalarını sağlıyoruz. Proje üretim ağı takibince sizler için değer katan teknoloji ve yenilik, esnek ticari modeller ve akıllı tedarik zinciri çözümleri aracılığıyla güvenilirliği garanti ediyoruz.

Keşfet

Büyük Projelerimiz