Tüm talep ve istekleriniz için satış ofislerimizden, çağrı merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Geri Dön

Köye Ev Yapma Maliyeti Ne Kadar

Karmod 05.09.2022

Trafik, gürültü ve kat kat yeşile hasret beton evlerde yaşama zorunluluğu gibi şehrin getirdiği sorunlar köye ev yapma hayaliyle giderilmeye çalışılıyor. Emekli olduğunda yaz ayları boyunca sürekli kalınacak veya hafta sonu Cumadan Pazara kaçılabilecek doğa ile iç içe güzel bir ev. Deprem endişesi ve yaşadığımız covid19 salgını nedeniyle zorunlu kısıtlamalar bu süreci daha da gündeme taşımış durumda.

Hayaller güzel ama ikinci bir ev yapmanın da maliyeti var. Sınırlı bütçelerle az imkanlar da zorlanarak bir ev yaptırmayı düşünen çok sayıda vatandaşa fikir verecek bir yazı hazırlamaya çalıştık. Temel sorumuz köye ev yapma maliyeti ne kadar?

Köye Ev Yaptırmanın Maliyeti Nasıl Hesaplanır?

Kim istemez şehirden uzakta sakin bir ortamda güvenli bir ev yaptırmayı. İstekler güzel de köye ev yaptırmanın maliyeti ne kadar olacak? Temel sorumuz bu. Bu konuda öncelikle bütçenizi belirlemeniz son derece önemli. Kendinize köye yeni bir ev yaptırmak için kaç para ayırabilirim? sorusunu yöneltin. Bu cevaba göre işlemleri başlatmanız mümkün olacaktır.

Burada ev inşa etmek için tercih edeceğiniz yapı modelini de tercih etmek durumundasınız. Öncelikle konut modeli seçiminde elinizi güçlendirebileceğiniz bütçenize göre çok sayıda model bulunuyor. Köye ev yaptırmak için ilk akla gelen klasik betonarme modeli. Bu modele son dönemde sektörde yapılan atılımlarla önemli bir rakip modelde bulunuyor. Prefabrik evler hızlı üretim ve kurulumla birlikte bütçe avantajlarıyla öne çıkan köye ev yaptırmadan önce mutlaka değerlendirilmesi gereken bir model.

Prefabrik Ev Yapımı Ne Kadara Mal Olur? yazımızı da incelemenizi öneririz.

Şayet köye ev yaptırmak için maliyetlerini de göze alarak betonarme modelini düşünüyorsanız karar vermeden önce mutlaka bu modelle ev yaptıran köylülerinizle görüşün. Onların fikirlerini almanız köye ev yapma kararınızda en doğru seçimi yapabilmeniz için size yardımcı olacak. Öncelikle betonarme modelinin inşasının uzun süreçler aldığınız bilmeniz gerekir. Anlaştığınız kalfa “Evinizi 3 ayda teslim ederim.” dese de tam olarak durum böyle gerçekleşmemektedir. Betonarme ile inşa edilen evlerin yapımı yılı hatta yılları bulabilmektedir. Size 3 ayda teslim ederim diyen ustanın çok sayıda bahanesi hazır: “Sen para göndermedin ki.”, “Betoncu zamanında beton vermedi.”, “Tam bitiriyorduk kar yağdı, ardından yağmur yağdı çamur oldu çalışamadık.” gibi size verecekleri çok sayıda cevapları hazırdır. Üstelik sürekli artan malzeme fiyatları uzun süren inşa süreçleriyle katlandıkça katlanır. Başlangıçta aldığınız köye betonarme bir bina yaptırayım kararınız size çok pahalıya patlayabilir.

Betonarme ev modelinde diğer önemli bir sorun çok sayıda usta ile muhatap olmak zorunda kalma ihtimaliniz. Kalıpçı, betoncu, duvarcı, elektrikçi, sucu, çatıcı, sıvacı, fayansçı, kapıcı, pencereci derken çok sayıda ustaya ulaşmanın zorluğunu göz önünde bulundurun hemen. Şunu da vurgulayalım ki Anadolu’da kırsalda bulunan köylerde öyle İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyük şehirlerde olduğu gibi usta bulmak hiç de kolay değil. Az sayıda usta çok fazla talebi karşılayabilecek çalışma gününe sahip değil. Bu nedenle ustaların çoğu bir gün bir yerde diğer gün başka bir evde yarım bıraktıkları işlerle çalışma gayretinde. Bir de usta olmayana ama ustayım diye ortalıkta dolananların oyununa gelmeyin sakın. Paranızı ödemenize rağmen ya işinizi yapmazlar ya da işçilikleri istediğiniz gibi olmaz.

Bu yaşanan sorunlardan bahsettik ki köye ev yaptırma maliyetini hesaplarken bu önemli hususları da değerlendirmenize bir katkı olsun. Yukarıda da vurguladığımız gibi betonarme sistemiyle köye ev yaptırmış olan birisinden başından geçen sorunları mutlaka dinlemenizi öneririz.

Köye Ev Yaptırmanın En Ekonomik Modeli: Prefabrik Ev

Yazımızın başında prefabrik köye ev yaptırmanın maliyetlerini azaltan yenilikçi bir model sunuyor. Bu yapı modelinin en önemli avantajı en başta henüz sözleşme imzalarken köye yaptıracağınız evin maliyetini net olarak görürsünüz. Evin üretim bedeli duvardan çatıya, elektrikten suya, kapıdan pencereye kadar net olarak bellidir. Aynı şekilde montajcı ve boyacı usta giderleri, konaklama maliyetleri, nakliye ücreti sözleşme anında net olarak ortaya konur. Sözleşme sonrası “şu malzeme zamlandı, işçilik şöyle oldu, kapı fiyatı yükseldi.” gibi detaylarla asla uğraşmazsınız. Çünkü sonuçta sözleşmede belirtilen imzaladığınız rakamı ödemenizdir sizin sorumluluğunuz.

Klasik betonarme yöntemiyle köye bir ev yaptırmayı düşündüğünüzde m2 fiyatının ortalama 3250 TL ile 4500 TL arasında değiştiğini belirtebiliriz. Bu fiyata ruhsat benzeri harç giderleri dahil olmamaktadır. Örneğin betonarme yöntemiyle köye 100 m2 bir ev yaptırmak istediğinizde 325.000 TL ile 450.000 TL aralığında bir bütçe ayarlamanız gerekecek.

Prefabrik ev modelinde ise bu maliyetlerin daha ekonomik olduğunu vurgulayabiliriz. Prefabrik ev fiyatlarına ruhsat, zemin betonu, kurulum sonrası ıslak zemin fayans ve parke uygulamaları dahil edilmemektedir. Bunlar eklense bile prefabrik ev betonarme modeline göre çok daha ekonomik olmaktadır. 

Prefabrik ev modeliyle köye ev yaptırma maliyetlerini merak edenler için burada üç tanesi tek katlı biri 2 katlı dubleks prefabrik evin maliyet analizini detaylandırarak kabaca vermek isteriz. 

Örnek Prefabrik Ev Maliyeti Hesabı

64 m2 Prefabrik Köy Evi Anahtar Teslimi Fiyat analizi / 2+1 Tek Katlı

Belirtilen maliyetler ortalama bir analize göre değerlendirilerek hesaplanmıştır.

  • Üretici firma sorumluluğundaki üretim, malzeme ve montaj fiyatı: 98.000 TL
  • Nakliye Bedeli (Ortalama il mesafesi): 3.500 TL
  • Ruhsat Bedeli: 10.000 TL – Türkiye ortalamasına göre verilmiştir.
  • Şap Maliyeti: 5.000 TL
  • Parke ve Fayans Maliyetleri: 15.000 TL
  • Doğalgaz Tesisat Fiyatı: 8.500 TL
  • Kombi Fiyatı: 6.000 TL
  • Toplam: 146.000 TL  

 

82 m2 Prefabrik Köy Evi Anahtar Teslimi Fiyat analizi / 2+1 Tek Katlı

  • Üretici firma sorumluluğundaki üretim, malzeme ve montaj fiyatı: 121.000 TL
  • Nakliye Bedeli: 3.500 TL (Ortalama il mesafesi)
  • Ruhsat Bedeli: 10.000 TL – Türkiye ortalamasına göre verilmiştir.
  • Şap Maliyeti: 6.000 TL
  • Parke ve Fayans Maliyetleri: 23.000 TL
  • Doğalgaz Tesisat Fiyatı: 8.500 TL
  • Kombi Fiyatı: 6.000 TL
  • Toplam: 178.000 TL

 

100 m2 Prefabrik Köy Evi Anahtar Teslimi Fiyat analizi  / 3+1 Tek Katlı

  1. Üretici firma sorumluluğundaki üretim, malzeme ve montaj fiyatı: 151.000 TL
  2. Nakliye Bedeli: 6.000 TL (Ortalama il mesafesi)
  3. Ruhsat Bedeli: 10.000 TL – Türkiye ortalamasına göre verilmiştir.
  4. Şap Maliyeti: 7.000 TL
  5. Parke ve Fayans Maliyetleri: 30.000 TL
  6. Doğalgaz Tesisat Fiyatı: 10.000 TL
  7. Kombi Fiyatı: 8.000 TL
  8. Toplam: 222.000 TL

 

138 m2 Dubleks Prefabrik Köy Evi Anahtar Teslimi Fiyat analizi  / 4+1  2 Katlı

  • Üretici firma sorumluluğundaki üretim, malzeme ve montaj fiyatı: 298.000 TL
  • Nakliye Bedeli: 9.000 TL (Ortalama il mesafesi)
  • Ruhsat Bedeli: 15.000 TL – Türkiye ortalamasına göre verilmiştir.
  • Şap Maliyeti: 13.000 TL
  • Parke ve Fayans Maliyetleri: 55.000 TL
  • Doğalgaz Tesisat Fiyatı: 17.000 TL
  • Kombi Fiyatı: 10.000 TL
  • Toplam: 417.000 TL 

Biz Sizi Arayalım

Size daha iyi hizmet verebilmek için kuramsal ve özel mimari planlarınız, projeleriniz ve ürün şartnamenizle ilgili soru ve detayları info@karmod.com mail atarsanız en kısa zamanda talebinize hızlı dönüş yapılacaktır.

Projelerimiz

İşimiz Bu

Dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar, müşterilerimizin dünyanın yeni teknolojisi ile üretilen hazır yapı sektörüne ulaşmalarını sağlıyoruz. Proje üretim ağı takibince sizler için değer katan teknoloji ve yenilik, esnek ticari modeller ve akıllı tedarik zinciri çözümleri aracılığıyla güvenilirliği garanti ediyoruz.

Keşfet

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız