Tüm talep ve istekleriniz için satış ofislerimizden, çağrı merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Geri Dön

Üniversite Öğrenci Yurdu Evi

Karmod 15.09.2022

Yeni öğrenim döneminin başlangıcı üniversite öğrencileri açısından kalacak yer gibi önemli bir sorun oluşturuyor. KYK yurt başvurusu olumsuz sonuçlanan ve özel yurtlarda da barınma imkanı bulamayan öğrenciler kiralık ev arayışına girdi. Ancak ev kiralarındaki yüksek fiyatlar öğrenciler açısından adeta el yakıyor.

Öğrenci Evi Kiralarında Astronomik Artış Üniversitelinin En Büyük Sorunu

Öğrenciler, İstanbul gibi büyükşehirlerde geçtiğimiz yıl 1500 – 2000 TL aralığında kiralık ev bulabiliyordu. Ukrayna Rusya arasındaki savaş bahanesiyle her şeyde olduğu gibi ev kiralarında da fahiş fiyat artışları yaşanıyor. İstanbul, Ankara, İzmir gibi büyükşehirlerde ev kiraları 6 – 7 bin liraları bulmuş durumda. Bu beklenmedik artış ailelerinden alabilecekleri kısıtlı destekle üniversite eğitimini devam ettirmek durumunda olan öğrencileri ciddi şekilde etkilemiş bulunuyor. Burs bulabilme imkanı da olmayan öğrenciler eğitimlerine ara verme zorunluluğuyla karşı karşıya kalabilir.

Özel Yurt Fiyatları Yüzde 100 Arttı

Üniversite öğrencilerine bir darbe de özel yurt işletmecilerinden geldi. Fahiş kira artışları gündemdeki yerini korurken özel yurtlar da fiyatlarına yüzde 100’e varan zamlar yaparak fırsatçılar kervanına katıldı. İstanbul’da özel yurt fiyatları aylık  4 bin lirayı buluyor. Tek kişilik yurt odası fiyatları 15 bin lirayı bulurken öğrencilerin bu fiyatların yanına yaklaşması mümkün görünmüyor. 10 ay üzerinden ücretlendirilen fiyatlara ilaveten bir de öğrencilerden 2 bin 500 liraya varan oranlarda özel yurt giriş depozito ücreti alınıyor. Fiyat artışıyla da yetinmeyen bazı yurtlar geçtiğimiz yıl ücrete dahil olan sabah kahvaltısını da kaldırmış durumda. Özel yurtlarda tek kişilik odadan 2, 3, 4, 5 ve 6 kişilik öğrenci odalarına kadar konaklama hizmeti veriliyor.

Prefabrik Üniversite

Üniversiteler Kendi Öğrenci Yurtlarını Prefabrik Yapılarla Kurmalı

Devlet yurtlarının yani KYK yurtlarının yetersiz kaldığı şehirlerde üniversite öğrencileri zorunlu olarak özel yurtlara yöneliyor. Özel yurt fiyatları beklenmedik şekilde artınca öğrenciler çareyi kiralık evlere yönelmek durumunda buluyor. Oturulabilecek sağlıklı evlerin kiraları da çok yüksek olunca derme çatma evler öğrencilerin son çaresi oluyor. 4-5 arkadaş bir araya gelerek kiraladıkları sağlıksız evlerde öğrenciler risk altında barınmak durumunda kalıyor. Üniversite yönetimleri öğrencilerin barınma sorununa prefabrik yapı sistemiyle kısa zamanda çözüm üretebilir. Üstelik çok sayıda üniversitenin devasa büyüklükteki kampüs alanları prefabrik üniversite öğrenci yurtlarını inşa edebilmek için son derece müsait durumda.

Devlet Yurt Fiyatlarını Kısa Zamanda Düşürebilir

Uzun ömürlü, güvenli ve kısa zamanda inşa edilebilen prefabrik yurtlarla üniversite öğrencilerinin barınma sorunu hızla çözülebilir. Devlet yurt fiyatlarının kısa zamanda düşürülmesi için prefabrik yurt çözümünü mutlaka gündemine almalı. Üniversiteler kendi kampüsleri içerisine kendi yurtlarını hızla inşa ederek hizmete sokabilirler. Üstelik prefabrik ve konteyner modeliyle projelendirilerek inşa edilen yurt binalarının maliyetleri de son derece ekonomik. Üniversite kendi öğrenci yurt binasını inşa ederken döner sermaye bütçesinin yanı sıra devletten de destek alabilirler.

Üniversite Kampüsüne Prefabrik KYK Yurt Binası

Prefabrik yapılar klasik betonarme yapılara göre yüzde 70’e varan oranda daha hızlı kurulum avantajına sahip. Üstelik inşa maliyetleri de son derece ekonomik. Ortalama 500 öğrencinin konaklayacağı üniversite yurt binası sadece 1 ay içerisinde hizmete alınabiliyor. Prefabrik ve konteyner yapı sistemleri kullanılarak üniversite kampüs bahçelerine KYK yurtları günler içerisinde inşa edilebilir. Hızla hizmete alınan yurt binalarıyla öğrencilerin barınma sorunu kökten çözülebilir. Bu sistemle KYK yurt fiyatları ucuzlar öğrenci özel yurtlara veya kiralık eve çıkmak zorunda kalmaz.

Biz Sizi Arayalım

Size daha iyi hizmet verebilmek için kuramsal ve özel mimari planlarınız, projeleriniz ve ürün şartnamenizle ilgili soru ve detayları info@karmod.com mail atarsanız en kısa zamanda talebinize hızlı dönüş yapılacaktır.

Projelerimiz

İşimiz Bu

Dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar, müşterilerimizin dünyanın yeni teknolojisi ile üretilen hazır yapı sektörüne ulaşmalarını sağlıyoruz. Proje üretim ağı takibince sizler için değer katan teknoloji ve yenilik, esnek ticari modeller ve akıllı tedarik zinciri çözümleri aracılığıyla güvenilirliği garanti ediyoruz.

Keşfet

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız