Tüm talep ve istekleriniz için satış ofislerimizden, çağrı merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Geri Dön

Prefabrik Ev Yaptıracaklara 150 Bin Lira Devlet Desteği Açıklandı

Karmod 05.09.2022

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından prefabrik ev yaptırmak isteyenlere bu yıl için 150 bin TL devlet desteği verilecek. Destekten gerekli şartlara haiz tüm vatandaşlar yararlanabilecek.

Son yıllarda müstakil ev sahibi olma düşüncesi herkesin hayalini süslüyor. Pandemi sürecinde yaşanan sıkıntılara şehir merkezlerindeki yüksek kira rayiçleri de eklenince müstakil konut sahibi isteği iyice artmış durumda. Yasal yoldan ruhsatlı şekilde konut sahibi olmak isteyenlerce en çok prefabrik evler tercih ediliyor. Çok sayıda insan açıklanan devlet desteğinden de istifade ederek prefabrik ev sahibi olmayı arzuluyor.

Yoğun talep sürecinde özel kampanyalar düzenleyen prefabrik konut üretici firmalar vatandaşın 150 bin liraya ev sahibi olabilecekleri 2+1 modeller de geliştirmiş durumda. Kampanyalardaki temel amaç vatandaşı destek kapsamında ev sahibi yapmak. Kendi arsası olanlar için kampanyalar ucuza ev sahibi olabilme fırsatı sunuyor.

Prefabrik evler son dönemde oldukça polüler konut modeli haline geldi. Betonarme binalardaki uzun inşa süreçleri ve işçilik sorunları bu evleri tercihte öncelikli konuma yükseltmiş durumda. Prefabrik evler betonarme konut modeline göre en az yüzde 70 gibi hızlı kurulum avantajına sahip. Ekonomik bütçe sunumuyla da prefabrik ev geniş kesimlerce ilk tercih edilen konut modeli. Devlet barınma yardımı kapsamındaki evlerin tasarımı kişisel tercihlere göre özelliştirilebilmektedir. Aile ihtiyacına göre 2+1 veya 3+1 gibi farklı planlarda ev alternatifleri bulunmaktadır. Prefabrik ev fiyatları ekonomisiyle dar gelirli vatandaşların da ev sahibi olmalarına büyük kolaylık sağlıyor.

Aynı zamanda prefabrik ev müstakil konutta yaşam imkanı sunuyor. Kira derdinden kurtularak müstakil konutta çocuklarınızla birlikte güvenle yaşayabileceğiniz  prefabrik ev imkanı. Kendinize ait arsanızın bulunması durumunda siz de devlet desteğiyle kolayca müstakil konut sahibi olabilirsiniz. Destek bütçesine uygun prefabrik ev fiyat kampanyalarını mutlaka inceleyin. Prefabrik ev modeliyle en fazla bir ay içerisinde yeni bir müstakil ev sahibi olma avantajını yakalayın.

 

Barınma Yardımı Nasıl Yapılıyor?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı barınma yardımı desteğiyle prefabrik ev sahibi olmak ekonomik açısan çok daha kolay hale gelmiş durumda. Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardır.

Prefabrik Ev Yardımı Kaç TL?

Hane içinde kişi başına düşen geliri net asgari ücretin 1/3’ünden az (2022 yılı için 1.833,45-TL) olmakla birlikte yaşlılık, engellilik, tek ebeveynli aile, dul  olma gibi özel şartlardan herhangi birine  haiz olma, aynı zamanda onarımı yapılacak evin  ya da ev yapımlarında arsanın tam hisseli tapusuna haiz olma şartı aranıyor. Barınma desteği 18 yaş üzeri aile bireylerine veriliyor.

Bakanlık açıklaması; “İhtiyaca göre ve yardım için belirlenmiş kriterlere haiz olmak kaydıyla ev onarımlarında  75.000-TL, prefabrik ev yapımlarında 150.000-TL, betonarme ev yapımlarında 200.000-TL’ye kadar destek verilir.” şeklinde.  Barınma yardımı desteği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Mütevelli Heyetince belirlenmektedir.

Evlerine sahip olmak isteyen kişiler e-devlet üzerinden veya farklı vakıflar üzerinden yapılan başvurularla birlikte yardımlarını bankalar üzerinden alabilmekte.

Biz Sizi Arayalım

Size daha iyi hizmet verebilmek için kuramsal ve özel mimari planlarınız, projeleriniz ve ürün şartnamenizle ilgili soru ve detayları info@karmod.com mail atarsanız en kısa zamanda talebinize hızlı dönüş yapılacaktır.

Projelerimiz

İşimiz Bu

Dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar, müşterilerimizin dünyanın yeni teknolojisi ile üretilen hazır yapı sektörüne ulaşmalarını sağlıyoruz. Proje üretim ağı takibince sizler için değer katan teknoloji ve yenilik, esnek ticari modeller ve akıllı tedarik zinciri çözümleri aracılığıyla güvenilirliği garanti ediyoruz.

Keşfet

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız