Tüm talep ve istekleriniz için satış ofislerimizden, çağrı merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Geri Dön

Köye Prefabrik Ev Yapma Şartları

Karmod 08.03.2023

Köye prefabrik ev yapma şartları, betonarme yapılardan sıkılmış kişiler tarafından merak edilmektedir. Özellikle düşük maliyetten dolayı büyük ilgi görmektedir. Temel kazılması gerekmemekle birlikte köye prefabrik ev için gerekli izinler alınmaktadır. Bunun yanında prefabrik evler, tek katlı veya iki katlı olarak hazırlanabilmektedir. Ayrıca ses ve ısı yalıtımı kolayca yapılmaktadır.

 Yerleşim planına uygun köye prefabrik ev yapımı devlet desteği sunulmaktadır. Üstelik prefabrik evler istenildiği zaman sökülebilmektedir. Ev sahibinin isteğine uygun üretilen parçalar ile prefabrik ev yapımına başlanmaktadır. Bununla birlikte prefabrik ev kurulumu kısa sürede tamamlanmaktadır. Aynı zamanda başka bir inşaat süreci gerektirmediğinden, son derece uygun fiyatlı olmaktadır.

 Köye Prefabrik Ev Yapma Şartları

 Yönetmelikler ve ruhsata uygun köye prefabrik ev yapılmaktadır. Ayrıca diğer yapı türlerinde olduğu gibi prefabrik evler için de bazı izinlerin alınması şartı bulunmaktadır. Köy içinde prefabrik ev için muhtar heyetinden onay alınmaktadır. Bunun yanında arsa tapusu ile ev izni alacak olanlar, İlçe Özel İdaresi'ne başvurmaktadır.

 Hızlı bir şekilde yaşam alanı oluşturma şansı sunan prefabrik ev, işçilik sürecini ortadan kaldırmaktadır. Özellikle memleketlerinde evlerinin olmasını isteyenler, köye prefabrik ev tercihinde bulunmaktadır. Ancak köye prefabrik ev için arazinin bağlı olduğu bölgenin belediyesinden imar durumu tespiti gerekmektedir. Prefabrik ev kurulumu için gerekli olan izinler, müşteriler tarafından alınmaktadır. Böylece prefabrik ev yapımına başlanmaktadır.

 Köye Prefabrik Ev İçin Gerekli İzinler

 Yeni bir ev satın alınmaktansa, prefabrik evler tercih görmektedir. İlk olarak prefabrik ev yaptırmak isteyen kişinin kendine ait bir evi olması gerekmektedir. Kendine ait bir arsası bulunmayanlar, istedikleri bir bölgede arsa tespit ederek bağlı oldukları belediyeden arazinin imar durumunu teyit etmektedir.

 Standart yapılar olan prefabrik evler için gerekli olan izinler kısa sürede alınmakta olup üstelik köye prefabrik ev yapma devlet desteği de alınmaktadır. Bunun yanında prefabrik ev için proje seçilmektedir. Taslak proje mimarlık ofisine verilerek arsanın konumu belirlenmektedir. Bununla birlikte mimar projeyi hazırlayarak proje dosyası sunmaktadır. Sunulan proje dosyası da ruhsat almayı kolaylaştırmaktadır.

 İl Özel İdaresi'ne yapılan prefabrik ev izinleri, yapı ruhsatında geçerli olmaktadır. Ayrıca yapı sahipleri il özel idare birimlerine yapı ruhsatı için dilekçe ile başvuru yapmaktadır. Köye prefabrik ev yapmak isteyenlerin, işlemleri eksiksiz tamamlaması gerekmektedir. Bunun yanında tapu ve imar durumu tespitine de öncelik verilmektedir. Belediyelerden prefabrik yapılar için imar durumu hakkında bilgi alınmaktadır.

 Köye Prefabrik Ev Yapımı Devlet Desteği

 Köye prefabrik ev yapımı için verilen devlet desteği, her geçen yıl artmaktadır. Böylece memleketlerinde bir evleri bulunmasını isteyenler, prefabrik ev yapımı devlet desteğinden faydalanmaktadır. Yalnız köye prefabrik ev yapımı devlet desteği için hane başına düşen gelir, yaşlılık, engellilik ve dul olma gibi özel şartlar, önemli olmaktadır.

 Köye prefabrik ev yapımı için devlet desteği almak isteyenler, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına başvuru yapmaktadır. Ancak prefabrik ev yapımı devlet desteğinde ihtiyaç sahibi aileler öncelikli olmaktadır. Yaşam standartlarının altında olan ve kendi yaşadığı evlerin durumu kötü olan vatandaşlar için prefabrik ev yapımı devlet desteği sunulmaktadır.

 Köye prefabrik ev yapımı devler desteği, tek seferde peşin olarak ödenmektedir. Yalnız devlet desteği tutarı değişmekle birlikte ödenecek tutar Aile Bakanlığı tarafından belirlenmektedir. Yüksek gelire sahip olan aileler için prefabrik ev yapımı devlet desteği söz konusu olmamaktadır. Bunun yanında ev yapılacak alanın tam hisseli tapusuna sahip olunması gerekmektedir.

 Köye Prefabrik Ev Yapma Maliyeti

 Köylerde sezonluk olarak kullanılan prefabrik evler, dış görünüşleri ve iç yapıları itibariyle son derece dayanıklı olmaktadır. Bununla birlikte köye prefabrik ev yapma maliyeti belirleyen birkaç unsur bulunmaktadır. Yapının kullanılacağı zemin yapısı ve evin kullanım alanı gibi unsurlar, köye prefabrik ev yapma maliyetini belirlemektedir. Aynı zamanda hangi iklim şartlarındaki bölgeye inşa edileceği önem arz etmektedir.

 Köye prefabrik ev yapma maliyeti, kullanılacak malzemelere göre değişiklik göstermektedir. Özellikle duvar kalınlıkları, kullanılan çeliğin kalitesi, çatı izolasyonu ve panellerde kullanılan malzeme yapısı, prefabrik ev yapma maliyetini etkilemektedir. Üretici firma ile çalışılması, maliyet açısından daha avantajlı olmaktadır. Ayrıca inşa edilen prefabrik evler daha kaliteli üretilmektedir.

 Köye Prefabrik Ev Yapmak İçin Gerekenler

 Betonarme evler için kullanılan malzemelerin pahalılığı, insanları prefabrik eve yönlendirmektedir. Bununla birlikte köye prefabrik ev yapmak için gerekenler kişileri zorlamamaktadır. Köye prefabrik ev yaptırmaya karar verenler, öncelikle yasal işlemleri yerine getirmektedir. Özellikle yasal işlemler yapılmadan prefabrik ev yapımına başlanması, ceza gibi sorunlara sebebiyet vermektedir.

 Ekonomik boyutuyla değerlendirildiğinde, köye prefabrik ev yapma şartları herhangi bir ek masraf gerektirmemektedir. Bununla birlikte belediyeden izin ve ruhsat alınırken arsanın ev yapımına uygunluğu ve nasıl bir prefabrik ev yapılacağı gibi detaylara dikkat edilmektedir.

 İmar izni alırken tapu, statik proje, mimari proje, elektrik ve tesisat projeleri, dilekçeye eklenmektedir. Bunun yanında prefabrik evlerin hem projesinde, hem de montajında uygun üretilip üretilmediği incelenmektedir.

Biz Sizi Arayalım

Size daha iyi hizmet verebilmek için kuramsal ve özel mimari planlarınız, projeleriniz ve ürün şartnamenizle ilgili soru ve detayları info@karmod.com mail atarsanız en kısa zamanda talebinize hızlı dönüş yapılacaktır.

Projelerimiz

İşimiz Bu

Dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar, müşterilerimizin dünyanın yeni teknolojisi ile üretilen hazır yapı sektörüne ulaşmalarını sağlıyoruz. Proje üretim ağı takibince sizler için değer katan teknoloji ve yenilik, esnek ticari modeller ve akıllı tedarik zinciri çözümleri aracılığıyla güvenilirliği garanti ediyoruz.

Keşfet

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız