Tüm talep ve istekleriniz için satış ofislerimizden, çağrı merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Geri Dön

Prefabrik Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Karmod 16.01.2023

Dekorasyonla Evinizin Atmosferini Değiştirecek Dokunuşlar

Ferahlık, dinginlik ve dolayısıyla huzur ve mutluluk veren bir ev arayışı herkesin tutkusu. Çoğu zaman huzur veren bir ev ortamının evin lükslüğü veya fiyatıyla doğrudan ilişkili olduğu yönünde yanlış bir kanıya kapılırız. Çoğumuzun zihninde ulaşabilmesi güç çok yüksek fiyatlı lüks villaların içinin mutlulukla dolu olduğu büyüsü dolanır. Oysa asla böyle değil. Bunun böyle olmadığını lüks bir evde yaşama hevesiyle geçen bir ömürle anlamaya çalışmak ne büyük yanılgı. Bazen sahip olduğumuz ama bizim yetersiz gördüğümüz mütevazı bir evi basit dekorasyon dokunuşlarıyla eşsiz kılmak mümkün.

Dış cepheye uygulayacağımız ekonomik bir dış cephe uygulaması veya iç duvarda yapacağımız farklı bir boya denemesi bizi sıkıyor gözüken evimizi mutluluk kaynağına dönüştürebilir. Küçük evimizi daha da şirin göstermek için belki bir arkadaşımız hediye ettiği basit ama anlamlı bir tabloyu duvara asmakla yakalayabiliriz mutluluğu. Dar bir antre bir ayna ile benzersiz ferahlıkta köşklere dönüştürebilir evimizi. Ya da sehpa üzerine koyacağımız bir biblo. Kim bilir, belki de evimiz bize özgü ve anlamlı basit dekorasyon dokunuşları istiyordur bizden. Belki de basit ve en ekonomik maliyetiyle bir evi güzel kılan dekorasyon yeterli gelecek ev mutluluğumuza.

Şunu bilmeliyiz ki bir evi dekorasyon açısından zengin kılan kullanılan bütçeden öte kullanılan objelerdeki uyumdur. Çok pahalı yüksek paralar harcayarak yapılan dekorasyonlar uyum yakalanmadığında sıkıcı ev ortamlarıyla neticelenir. Ve içerisinde yaşa yan insanları adeta boğar ve yakın zamanda yeniden dekorasyon ihtiyacı duyar. Bu nedenle eviniz çok küçük olsa da uyumlu ve isabetli dekorasyon uygulaması ve obje seçimleriyle onu albenili hale dönüştürebilirsiniz. Unutmayalım başarılı dekorasyon çok para harcamak değil birbirine uyumlu uygulamaları bir araya getirebilmektir. Bu uyum yakalandığında çok düşük bütçelerle evlerin huzura açılan bir görünüme kavuştuğunu yakından gözlemleyebiliriz.

Küçük Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Düşük bütçelerle sahip olunan küçük evin dekorasyonunun nasıl yapılacağı konusunda önemli ve uygulaması kolay fikirler vermeye çalışacağız. Öncelikle küçük evimizin dekorasyonunda pastel ve açık renkleri seçerek uygulamalıyız. Koyu renkler ortamı boğacak ve sıkıcı hale getirecektir. Küçük evin boya dekorasyonunda beyaz, çok açık gri, bej, çok uçuk pembe gibi renklerin tercih edilmesi iç ortamı ferahlatacaktır. Açı nane yeşiline benzeyen tonlar iç dekorasyonda önerilebilir. Açık mavi tonlarını petrol yeşili renkleriyle harmanlayarak daha albenili ve dikkat çekici ortamlar hazırlayabilirsiniz.

Küçük Ev Nasıl Genişler?

Minimal yaşam arzusunun da oluşturduğu etkiyle günümüzde 2+1 ve hatta 1+1 küçük evler yaygın kullanım kazandı. Tercih küçük evere yönelince bu evleri daha ferah gösterebilmek önemli bir arzu haline dönüştü.

Küçük evinizi daha ferah göstermenin 6 yolu

  • Öncelikle evin en iyi şekilde doğal ışık almasını sağlayan. Işığı engelleyici panjur perde gibi malzemeleri açık tutmayı deneyin. Pencere önünde ışığı engelleyici, dolap, saksı ve biblo gibi eşyalar için başka yer bulmaya çalışın.
  • İç boyada duvarlarınızı olduğundan da geniş gösterecek açık renk tonlarını kullanın.
  • Perdelerde evi ferah gösterecek modelleri seçin.
  • Mümkün oldukça duvar ve dolap kapaklarında aynalardan en iyi şekilde istifade edin. Ayna kullanımı mekanı en az iki kat daha büyük gösterdiğini unutmayın.
  • Koltuk, kanepe, dolap gibi ev eşyalarının seçiminde beyaz gibi açık renkleri tercih edin.
  • Fayans veya parke renklerinde en açık renkleri seçerek uygulatın.

Ev Dekorasyon Ürünleri Nelerdir?

Dekorasyon ürünleri denildiğinde bir ortamı güzelleştirmek için kullanılan uygulama, malzeme ve aksesuarların tamamı akla gelir. Ev dekorasyonunda şıklığı yakalamak için iç ve dış cephe uygulamalarıyla birlikte iç mekanlarda tercih edilecek malzeme seçimleri oldukça önemlidir. Ev dekorasyonunda dış mekanda ilk malzeme bahçe kapısıyla başlar. Bahçe kapısı duvar veya çiti evi bütünleyen önemli dekorasyon ürünü olarak görülmelidir. Dış cephe uygulama seçimleri boya renginden yalıtım malzeme üzeri kaplamalara dekorasyon malzemeleri içerisine girer. Evin penceresi ve renk tercihi, çatı örtüsünde kullanılan renk ve malzeme tercihleri, dış boya ve ana giriş çelik veya ahşap kapısı ev dekorasyon ürünleri arasında yer alır. Evin dış mekanda şık ve zarif görünüm kazanması doğru dekorasyon malzemelerinin bir arada uygulamasıyla mümkün olmaktadır.

Ev dekorasyon malzemeleri iç mekanda daha çok çeşit kazanmıştır. Tablolar, ayna ve biblolar, dekoratif kumaş ve kağıt süslemeleri, iç boya seçimleri dekorasyonun bütünlenmesinde önemlidir. Vazolar, geometrik şekiller, canlı ve yapay çiçekler iç dekorasyonu bütünleyen objeler arasında yer alır.

Prefabrik Ev Dekorasyonu Nasıl Yapılır?

Ev dekorasyonunda kişisel tercihler önem kazanır. Ev içerisinde yaşayanların tamamının fikirlerinin alınması son derece dikkat edilmesi gereken bir konudur. Bu nedenle dekorasyonda ortak kullanım alanları ile yatak odası, genç odası gibi alanlar ayrı düşünülmelidir. Ebeveyn kendi odalarını diledikleri şekilde dekorasyon uygulaması yaptırırken genç odasında kullanıcı çocuğun fikri mutlaka alınmalıdır.

Bunun dışında oda ve salonun fiziki büyüklüğüne göre dekorasyon yapılmalıdır. Çok dar odalar koyu renge boyanamayacağı gibi dar solanlarda çok büyük ebatlı masa ve sehpa gibi malzemeler seçilmemelidir. Dar olan fiziki ortam ekstra vazo veya biblolarla daha da sıkıcı hale getirilmemeli. Eşya seçiminde mekana göre büyüklük ve renk tercihi son derece önemlidir. Dar ortamlarda minimal ve açık renk eşyalar özelikle seçilmeli.

Bir Profesyonel Gibi Evinizi Kendiniz Dekore Etmeye Ne Dersiniz?

Evinizi adeta bir profesyonel gibi dekore edebilmeniz için;

  • Dekorasyonda uyuma dikkat edin ancak aşırı uyum amatör bir hava oluşturabilir,
  • Dekorasyonda duvar boyama ve eşya renklerinin kombinasyonunu iyi uygulayın,
  • Kendi zevkinizi ve sitilinizi yansıtmaya çalışın ancak acele etmeyin,
  • Gereksiz eşya ve biblolardan kurtulun,
  • Evinize gerçekten değer katacak objeler kullanın,
  • Mekanınıza göre eşyalar seçin, örneğin dar mekanlara büyük ebatlı mobilyalar almayınız.

Biz Sizi Arayalım

Size daha iyi hizmet verebilmek için kuramsal ve özel mimari planlarınız, projeleriniz ve ürün şartnamenizle ilgili soru ve detayları info@karmod.com mail atarsanız en kısa zamanda talebinize hızlı dönüş yapılacaktır.

Projelerimiz

İşimiz Bu

Dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar, müşterilerimizin dünyanın yeni teknolojisi ile üretilen hazır yapı sektörüne ulaşmalarını sağlıyoruz. Proje üretim ağı takibince sizler için değer katan teknoloji ve yenilik, esnek ticari modeller ve akıllı tedarik zinciri çözümleri aracılığıyla güvenilirliği garanti ediyoruz.

Keşfet