Tüm talep ve istekleriniz için satış ofislerimizden, çağrı merkezimizden bize ulaşabilirsiniz.
Geri Dön

Prefabrik Evler Toki Arsalarına Yapılabilir mi?

Karmod 10.11.2022

TOKİ arsasına prefabrik ev yapılabilir mi sorusu son dönemde en çok merak edilen konuların başında geliyor. Bunun en önemli nedeni prefabrik evlerin çok kısa sürede inşa edilebiliyor oluşu. TOKİ arsalarındaki 2 yıllık inşa süresi şartını prefabrik model en iyi şekilde karşılaması bu merakı artıran temel etken.

Devletin TOKİ üzerinden arsa satışı kampanyası başlatması vatandaşlarca memnuniyetle karşılandı. Bu memnuniyet taleplere olan ilgiden de anlaşılabiliyor. TOKİ’den arsa almak için başvuranların sayısı 2 milyonu geçmiş durumda. 

Toki̇ Arsasına Neden Prefabrik Ev Yapılmak İsteniyor?

Prefabrik ev modeli uzun ömürlü yapı standardının yanı sıra hızlı üretim ve kurulum gibi çok önemli avantaja sahip. Bu avantaja bir de prefabrik ev fiyatlarının ekonomik oluşu da eklenince ilgi daha da artıyor. TOKİ prefabrik ev arsalarının tahsisinden sonra 2 yıl içerisinde arsa üzerine konutun yapılmış olması şartı eklenince en cazip model haline geldi.

2 Yıl Şartına En Uygunu Toki̇ Prefabrik Ev

TOKİ arsalarının satışıyla ilgili hak sahipliği sonrası şartlar da belirlenmiş durumda. Konuyla ilgili kurumun resmî sitesinde “Hak Sahipliliği Sonrası Tahsis Süreci” başlığı altında 4. madde a bendinde: “Tahsis edilen müstakil arsalar üzerine; arsa tahsis tarihinden itibaren (altyapısı tamamlanmış ise) ilk yıl içerisinde konut inşaatına başlanması, 2. yılda nüve kısmının tamamlanması şarttır.” şartı net olarak ifade edilmiştir.

Aynı bölümde başvuru şartlarına TOKİ tarafından tahsis sahipleri belirtilen inşaat yapma şartlarına uymayı peşinen kabul ve taahhüt eder vurgusu yapılmıştır. “Bu şarta uymayanlardan tahsis edilen arsalar, hiçbir hüküm alınmasına gerek olmaksızın ödemiş olduğu bir bedel var ise %10'u kesilerek kalan meblağ iade edilerek geri alınır.” denilerek vurgu kuvvetlendirilmiştir.

Arsa tahsisi sonrası bu 2 yılda tamamlama şartı vatandaşta tereddütlere yol açtı. Bunun en önemli nedeni klasik betonarme tarzı bina modelleriyle inşa süreçlerinin çok uzun seyretmesiydi. Bir de buna usta bulma sorunları da eklenince kuşku iyice arttı. Bu tereddütten hareketle arsa başvurusunda bulunan vatandaşlar henüz sonuçlar açıklanmadan çözüm arayışına girişti. Prefabrik yapı modelinin hızlı üretim ve inşa süresi avantajı TOKİ arsalarına müracaat edenlere büyük umut oluşturdu. Çünkü prefabrik evler yıl sürmesini bırakın günler içerisinde hazır edilebiliyor. Örneğin 2+1 plana sahip 82 m2 evin hazır beton zemin üzerine boyasız kaba kurulumu sadece 3 günde tamamlanabiliyor. Bir başka ifadeyle prefabrik ev satın alma sonrası iyi bir planlamayla sadece 1 ay gibi kısa bir zaman diliminde oturuma hazır hale getirilebiliyor.

Deprem Ve Yangın Güvenliği Prefabrik Evlerde

Prefabrik evlerin tasarımı özel yazılım programların kullanımıyla uzmanlıkla gerçekleştiriliyor. Henüz tasarım aşamasında yapı güvenliğini sağlayan statik hesaplamaları, elektrik ve su tesisat projelerine varan kadar bu programda hazırlanıyor. Evlerin proje uygunluğu üretim ve saha kalite kontrol sistemiyle denetleniyor.

Teknolojik Hızlı Üretim Prefabrik Evlerde

Prefabrik evlerin üretiminde kullanılan makineler teknolojik özelliğiyle öne çıkıyor. Tasarımın yapıldığı özel programla tam uyumlu çalışan makine teknolojileriyle üretim son derece hızlı gerçekleşiyor. Özel çelik taşıyıcı metallerin kesim, büküm ve cıvata delikleri makine hattında el değmeden üretiliyor.

Her yere nakledilebiliyor

Duvardan çatıya, kapıdan pencereye tüm bileşenleriyle hazır edilen prefabrik ev araçlara yüklenerek Türkiye’nin her bölgesine sevk edilebiliyor.

En Hızlı Kurulum Prefabrik Evlerde

Sevkiyatın tamamlandığı gün sahada hazır edilen firma uzman ekibi araçtan malzemeleri indirerek aynı zamanda evin kurulumuna başlıyor. Kurulum konutun büyüklüğüne göre ortalama 2 ila 7 gün içerisinde tamamlanabiliyor. Firma uzman ekibi farklı ustalara ihtiyaç duymadan duvardan çatıya, kapıdan pencereye, elektrikten su tesisatına ve boyaya kadar tüm işçilikleri tamamlıyor. Prefabrik ev modeliyle yeni ev sahibi olanlara hızlı kurulumun avantajlarını yaşıyor.

Toki̇ Arsasına Prefabrik Ev Yapılabilir Mi?

Arsa başvuru koşullarında TOKİ prefabrik ev yapılmasını kısıtlayıcı bir bilgi bulunmamaktadır. Arsa tahsisi sonrası ruhsat işlemlerini tamamlayan hak sahipleri prefabrik ev alternatifini değerlendirebilirler.

Biz Sizi Arayalım

Size daha iyi hizmet verebilmek için kuramsal ve özel mimari planlarınız, projeleriniz ve ürün şartnamenizle ilgili soru ve detayları info@karmod.com mail atarsanız en kısa zamanda talebinize hızlı dönüş yapılacaktır.

Projelerimiz

İşimiz Bu

Dünyanın bir ucundan diğer ucuna kadar, müşterilerimizin dünyanın yeni teknolojisi ile üretilen hazır yapı sektörüne ulaşmalarını sağlıyoruz. Proje üretim ağı takibince sizler için değer katan teknoloji ve yenilik, esnek ticari modeller ve akıllı tedarik zinciri çözümleri aracılığıyla güvenilirliği garanti ediyoruz.

Keşfet

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılarımız